POOL FREEDIVER/FREEDIVING LEVEL 1

Het doel van de instructeurs van ENKER is om jou al vanaf het eerste brevet te begeleiden om een veilige freediver te worden. Met het freediving level 1 brevet kun je overal ter wereld veilig freediven, natuurlijk samen met een buddy. Als jou het heerlijk lijkt om zo makkelijk mogelijk door het water te zweven. Als je comfortabel naar 10-20 meter wilt kunnen zwemmen op de kracht van 1 diepe ademteug, dan is deze cursus helemaal iets voor jou! Heel veel mensen vinden het idee best spannend en dat is het ook best wel een beetje. We vinden het daarom belangrijk om het heel rustig aan in het zwembad en met de nodige kennis op te bouwen. Alles op een manier zodat jij uiteindelijk in de loop van de freedive level 1 steeds meer vertrouwen krijgt in je eigen lichaam.

Wat kun je allemaal verwachten in de SSI freediving level 1?

De SSI Freediving level 1 bestaat uit 3 onderdelen:

  1. de theorie,
  2. het zwembad
  3. en het ‘buitenwater’.

De theorie behandelt het freedive specifieke materiaal, wat eenvoudige natuurkunde en wat wij als freedivers er mee te maken hebben en een heleboel veiligheidsinformatie. In het zwembad krijg je vooral het onderdeel zwemmen onderwater met de juiste freediving technieken, die je later verticaal ook in de diepte gaat toepassen. Het diepe deel doen we vaak in het prachtige bad van Dive4life in Siegburg Duitsland (www.dive4life.de). De maximale diepte is 20 meter en het doel is om comfortabel naar 10 meter te kunnen. Dit bouwen we natuurlijk heel rustig op. Wil je wat meer ideeën over de dag dan kun je zeker enthousiaste verhalen van deelnemers die je zijn voorgegaan hier lezen.

Wanneer?

Geef je op voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte gehouden worden van ons opleidingsschema.

Waar?

We beginnen altijd met de theorie bij onze samenwerkingspartner The Wave in Hillegom, Marconistraat 9B. We gebruiken op de woensdagavonden het zwembad in Badhoevedorp, Snelliuslaan 1 en eindigen de avond daar.

Vereisten?

Je dient in het bezit te zijn van een duikmedische keuring niet ouder dan een jaar. Indien je vaker hebt gedoken en weet dat je compleet gezond bent kun je volstaan met het invullen van een medische verklaring van gezondheid op je dossier. Deelname vanaf 14 jaar met ouderlijke toestemming.

Aantal deelnemers?

minimaal 3 maximaal 8.

Kosten?

Euro 389,- excl. entree Dive4life en inclusief overige zwembadentree, digitale studentenkit en gebruik van basisuitrusting als vinnen (indien je maat aanwezig is), masker, snorkel en loodgordel, een digitaal brevet en de administratiekosten van SSI.

Kom je van een andere SSI freediveschool of heb je je opleiding in het buitenland niet afgemaakt? Dan kun je de dieptedag in Dive4life meedoen om je brevet af te ronden. De kosten zijn vanaf een poolbrevet Euro 159,- voor de hele dag cursus en digitaal brevet en excl. de entree voor Dive4life.

Euro 289,- voor het poolbrevet zonder de dieptedag.

Meebrengen?

  • Grote dosis enthousiasme en nieuwsgierigheid
  • pen, notitieblokje
  • zwemkleding
  • grote handdoek om op te liggen met de ontspanningsoefeningen
  • masker, snorkel, 3 a 4 kilo lood in zo klein mogelijke blokken, loodgordel (ook te leen dus)
  • handig, maar niet noodzakelijk, een (duik)horloge met secondewijzer en voor het eerste half uur van les 2 en 3 een pak (surf-, duik-, freedivepak of hesje)

Mocht het niet helemaal lukken?

Wij gaan door zo lang jij door gaat. In de praktijk hebben sommige mensen echter iets meer oefening nodig dan anderen. Je kunt de cursus zien als een lang weekend waarin je je rijbewijs kunt halen. Dit lukt niet iedereen. Je kunt bij ons echter eenmalig ZONDER meerprijs de hele Dive4life dag nogmaals mee doen, zodat je genoeg ervaring hebt om aan de eisen te kunnen voldoen. Dit dient wel uit te komen met de groep cursisten die die dag meegaan. Dit geldt dus ook als je bijvoorbeeld om een bepaalde reden je oren niet kunt klaren. Niet getreurd. De enige dag die is verloren is een dag waarin je niets hebt geleerd. Je leest het, we denken op alle mogelijke vlakken met je mee! En dit aanbod komt nergens anders voor.

Inschrijven of meer weten?
naar alle opleidingen
freediving opleiding level 1
Freediving opleiding level 1 bij Enker