POOL FREEDIVER/FREEDIVING LEVEL 1

Het doel van de instructeurs van ENKER is om jou al vanaf het eerste brevet te begeleiden om een veilige freediver te worden. Met het freediving level 1 brevet kun je overal ter wereld veilig freediven, natuurlijk samen met een buddy. Als jou het heerlijk lijkt om zo makkelijk mogelijk door het water te zweven. Als je comfortabel naar 10-20 meter wilt kunnen zwemmen op de kracht van 1 diepe ademteug, dan is deze cursus helemaal iets voor jou! Heel veel mensen vinden het idee best spannend en dat is het ook best wel een beetje. We vinden het daarom belangrijk om het heel rustig aan in het zwembad en met de nodige kennis op te bouwen. Alles op een manier zodat jij uiteindelijk in de loop van de freedive level 1 steeds meer vertrouwen krijgt in je eigen lichaam.

Wat kun je allemaal verwachten in de SSI freediving level 1?

De SSI Freediving level 1 bestaat uit 3 onderdelen:

  1. de theorie,
  2. het zwembad
  3. en het ‘buitenwater’.

De theorie behandelt het freedive specifieke materiaal, wat eenvoudige natuurkunde en wat wij als freedivers er mee te maken hebben en een heleboel veiligheidsinformatie. In het zwembad krijg je vooral het onderdeel zwemmen onderwater met de juiste freediving technieken, die je later verticaal ook in de diepte gaat toepassen. Het diepe deel doen we vaak in het prachtige bad van Dive4life in Siegburg Duitsland (www.dive4life.de). De maximale diepte is 20 meter en het doel is om comfortabel naar 10 meter te kunnen. Dit bouwen we natuurlijk heel rustig op. Wil je wat meer ideeën over de dag dan kun je zeker enthousiaste verhalen van deelnemers die je zijn voorgegaan hier lezen.

Wanneer?

Geef je op voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte gehouden worden van ons opleidingsschema.

Waar?

We beginnen altijd met de theorie bij onze samenwerkingspartner The Wave in Hillegom, Marconistraat 9B. We gebruiken op de woensdagavonden het zwembad in Badhoevedorp, Snelliuslaan 1 en eindigen de avond daar.

Vereisten?

Je dient in het bezit te zijn van een duikmedische keuring niet ouder dan een jaar. Indien je vaker hebt gedoken en weet dat je compleet gezond bent kun je volstaan met het invullen van een medische verklaring van gezondheid op je dossier. Deelname vanaf 14 jaar met ouderlijke toestemming.

Aantal deelnemers?

minimaal 3 maximaal 8.

Kosten?

Euro 389,- excl. entree Dive4life en inclusief overige zwembadentree, digitale studentenkit en gebruik van basisuitrusting als vinnen (indien je maat aanwezig is), masker, snorkel en loodgordel, een digitaal brevet en de administratiekosten van SSI.

Kom je van een andere SSI freediveschool of heb je je opleiding in het buitenland niet afgemaakt? Dan kun je de dieptedag in Dive4life meedoen om je brevet af te ronden. De kosten zijn vanaf een poolbrevet Euro 159,- voor de hele dag cursus en digitaal brevet en excl. de entree voor Dive4life.

Euro 289,- voor het poolbrevet zonder de dieptedag.

Meebrengen?

  • Grote dosis enthousiasme en nieuwsgierigheid
  • pen, notitieblokje
  • zwemkleding
  • grote handdoek om op te liggen met de ontspanningsoefeningen
  • masker, snorkel, 3 a 4 kilo lood in zo klein mogelijke blokken, loodgordel (ook te leen dus)
  • handig, maar niet noodzakelijk, een (duik)horloge met secondewijzer en voor het eerste half uur van les 2 en 3 een pak (surf-, duik-, freedivepak of hesje)

Brevettering pool brevet of level 1?

Aan het eind van de cursus krijg je een digitaal brevet. Het kan zijn dat je niet goed kon klaren of dat er een andere reden was waarom je de vereiste diepten niet hebt kunnen halen. Je krijgt dan aan het eind van de cursus, mits je aan alle eisen hebt voldaan, je pool (Zwembad) brevet. Je kunt deze altijd weer upgraden als je hebt geoefend en je alsnog aan de level 1 breveteisen kunt voldoen. Je mag dan de Dive4life dag nog eens mee, als er plaats is voor je, en dan checken we al je skills. Een upgrade kan ook eventueel bij andere SSI Freedive scholen voor als je besluit het brevet af te maken in het buitenland.

Inschrijven of meer weten?
naar alle opleidingen
freediving opleiding level 1
Freediving opleiding level 1 bij Enker