FREEDIVING LEVEL 2

Je hebt inmiddels al wat ervaring opgedaan in het freediven en het smaakt zeker naar meer! Op naar de freediving level 2 cursus.

Waarom een SSI freediving Level 2 volgen?

In tegenstelling tot vele andere freedivescholen geven we de level 2 met 2 dagen diepte! In de freediving level 2  krijg je verdiepende informatie over freedive materiaal, de fysiologie en natuurkundige kant van het freediven. Er wordt tijd besteed aan de fascinerende discipline van het statisch freediven. In de dieptedagen leer je meer over hoe je kunt klaren op diepte, hoe je gebruik kunt maken van de ‘Freefall’ en nog veel meer tips en trucs. We hebben er veel meer wateruren aan toegevoegd, zodat de kans dat je de cursus binnen de voorgestelde tijd haalt groeit. Net als met de level 1 cursus is er echter een leveringskant van ons uit en geen slagingsgarantie. Dit omdat je bij ons alle tijd mag gebruiken en wij de kwaliteit van onze opleidingen hoog houden, zodat je ook echt trots bent op het moment dat je je freediving level 2 brevet hebt gehaald!

Wat kun je allemaal verwachten in de SSI freediving level 2?

Naast bovenstaande uitleg is het belangrijk dat je begrijpt dat we in de tijden in het jaar dat het water nog erg koud is kiezen voor 2 dagen Dive4life. De mentale druk in het buitenwater is namelijk voor veel studenten behoorlijk groot als het donker en koud is. Natuurlijk is het heel erg goed om dit te ervaren en daarom ben je altijd meer dan welkom om altijd met ons het buitenwater in te gaan. Zonder bijkomende kosten! De opleiding bestaat echter uit het leren van heel veel vaardigheden. In Dive4life kunnen we aan de minimale diepte van 20 meter voldoen. Daarnaast is het fijn dat als iedereen die 2 opeenvolgende dagen koppelt aan een overnachting het groepsgevoel extra wordt gestimuleerd. We beleven het avontuur samen. In de zomer zullen weer voor kiezen om de diepe duiken wel in het buitenwater te doen. Deze informatie kun je terugvinden in de nieuwsbrief.

Wanneer?

3 dagdelen theorie en zwembad en 2 hele dagen buitenwater/ Dive4life. De plaats, data en tijden vind je in de Nieuwsbrief.

Vereisten?

In bezit van een duikmedische keuring niet ouder dan een jaar, vanaf 16 jaar met ouderlijke toestemming als je geen duikachtergrond hebt.

Aantal deelnemers?

minimaal 4 maximaal 8

Kosten?

Euro 445,- excl. entree Dive4life en eventuele overnachting en inclusief BTW, digitaal cursusmateriaal, een digitaal brevet en de administratiekosten van SSI.

Meebrengen?

  • Grote dosis enthousiasme en nieuwsgierigheid
  • pen, notitieblokje
  • zwemkleding
  • grote handdoek om op te liggen met de ontspanningsoefeningen
  • masker, snorkel, lood, loodgordel en het liefst een bij jou passend neklood
  • warm surf- duik of freedivepak voor de statische sessies en buitenwater/Dive4life (tevens te huur bij The Wave/ Dive4life)
  • handig:, maar niet noodzakelijk, een (duik)horloge met secondewijzer
Inschrijven of meer weten?
naar alle opleidingen
uitleg freedive, freediving
Opleiding freedive, freediving level 2