Er zijn 6 erkende instructeurs verbonden aan Enker Freedive Opleidingen, in de omgeving van Amsterdam, Leiden en Den Haag. Je kunt door hen gecoacht worden of een SSI freedive Freedive opleiding volgen van het basis brevet tot instructeur aan toe. Naast de volledig bevoegde instructeurstatus hebben ze allemaal nog aanvullende kwaliteiten die goed van pas komen bij het freediven.

Je kunt bij ENKER van beginnend freediver tot aan freedive instructeur worden. Nanja en haar team begeleiden je in elke fase op een persoonlijke manier en daagt je veilig uit om je telkens een stapje verder te ontwikkelen.

Naast de freedive specifieke opleidingen assisteren de freedive instructeurs met een NLP opleiding haar ook bij bedrijfstrainingen. Zo kunnen zij naast de veiligheid ook garanderen dat je de nodige inzichten krijgt. Het water is immers grenzeloos, dus de enige grenzen waar je tegenaan loopt dat zijn die van jezelf. Dit maakt freediven tot een geweldig krachtig instrument om jezelf en je team beter te leren kennen. Wij als instructeurs team zijn op alle manieren de diepte in gegaan, zowel fysiek als mentaal, om vanuit hun eigen ervaring je het beste te kunnen ondersteunen! Meer over bedrijfstrainingen kun je vinden op www.freediving-bedrijfstrainingen.nl

Veel opleidingen geven we in Dive4life
Veel opleidingen geven we in Dive4lifeFoto Joost van Uffelen
Nu opgeven

Opgeven voor instructeur

Je kunt bij ENKER van beginnend freediver tot aan freedive instructeur worden.
Vergeet je niet in te schrijven voor onze nieuwsbrief om alle data en locaties goed door te krijgen 🙂
Nu opgeven

Onze erkende Freedive instructeurs

Nanja van den Broek
Nanja van den Broek
Nanja van den Broek is een topsporter en huidig wereldrecordhouder freediving op de discipline Variabel Weight. Zij bereikte dat record door te duiken naar 130 meter, waar een druk van 14 bar op je lichaam drukt. Zij kenmerkt zich doordat ze een sterke doelgerichtheid heeft en de voor haar belemmerende gedachten met behulp van NLP technieken heeft kunnen ombuigen naar ondersteunende gedachten. Naast haar wereldrecord heeft ze inmiddels 30 Nederlandse records op haar naam staan. Momenteel besteedt ze naast haar tijd als freedive instructeur aan het begeleiden van mensen in bedrijfstrainingen en coaching.
>>>> Lees meer over Nanja
Judith van de Griendt
Judith van de Griendt
Judith is een zeer ervaren freediver. Ondanks dat spelen in het water tot haar favoriete tijdverdrijf behoort en zij resultaten halen ondergeschikt vindt aan plezier heeft zij al verschillende internationele freedive wedstrijden gewonnen. Zij heeft de NLP practitioner- en masteropleiding gevolgd en is mede daardoor in staat om studenten een heel persoonlijk advies te geven. Judith staat bekend om haar vriendelijkheid, haar veilige en geduldige benadering naar studenten. Momenteel is zij de persoonlijke coach van verschillende Nederlandse recordhouders en is zij naast Nanja’s levenspartner ook haar coach. Dit doet zij dus door op het juiste moment het juiste advies te geven. Hiermee heeft zij met een wereldrecordhoudster en verschillende Nederlandse recordhouders een prachtige portefeuille!
Karin Prins
Karin Prins
Karin is begonnen met freediven in september 2014 omdat het haar echt geweldig leek en er zo veel dimensies aan het freediven zitten die ook bruikbaar zijn bij andere sporten.
Ze heeft jaren op hoog niveau waterpolo gespeeld en gecoacht en nadat ze gestopt was is ze begonnen met lange afstand zwemmen. In Suriname heeft ze als eerste dame de finish bereikt na 18 km zwemmen!
‘Freediven is een heerlijke sport omdat ik vrij de diepte in kan bewegen’, zegt Karin. In november 2017 heeft Karin haar eigen Nederlands record NO Fins verbeterd naar 158 meter. Zij heeft afgelopen jaar meegedaan aan het WK freediven en de A finale behaald in de discipline No Fins. Afgelopen november 2019 heeft zij het Nederlandse record Bi fins gezwommen met een afstand van 153 meter. Geen doel is te groot voor Karin!
Christopher Henrich
Christopher Henrich
Chris is een gepassioneerde freediver die nu SSI Basic instructeur is geworden. Dit betekent dat Chris elke instructeur mag assisteren en daarnaast alle theorie en zwembadlessen mag verzorgen van de SSI freedive level 1 cursus.
Chris kenmerkt zich door zijn ontembare enthousiasme voor de sport en zijn enorme behulpzaamheid. Daarnaast is Chris goed met taal. Als geboren Oostenrijker, die in zijn werk alleen in het Engels communiceert en vloeiend Nederlands spreekt heeft hij van ons het grootste talenknobbeltje. In de Engelse opleidingen voelt hij zich tot op heden dan ook heel erg thuis. Chris is een enorm vriendelijke man die je graag een stap verder helpt in de sport van het freediven!
Sander Kooijman
Sander Kooijman
Sander doet letterlijk lekker zijn ding. Hij realiseerde zich medio 2014 dat hij meer onder water wilde doen. Zo gezegd, zo gedaan: ondertussen is hij in training om SSI Level 2 Instructeur te worden.
Het enthousiasme van Sander is aanstekelijk. Hij is open in de omgang en maakt je graag deelgenoot van zijn eigen freedive ervaringen. Combineer dat met solide kennis en een goede fun factor en je weet als student wat je te wachten staat…
Zijn specialiteit is tijdens vakanties met een gelukzalige glimlach in de diepte naar persluchtduikers zwaaien. Dat vindt hij zelf althans. Wij vinden dat Sander vooral ook het diepe in durft te gaan op zijn eigen persoonlijke vlak, dat hij laagdrempelig is en lekker reflectief naar zichzelf. Mooie eigenschappen voor een instructeur vinden wij!
Kees van der Giessen
Kees van der Giessen
Kees is begonnen met freediven in 2014 in Engeland, omdat hij niet wist dat het in Nederland ook kon. Nadat hij ons tegenkwam in de Vinkeveense Plassen is Kees niet meer weg te denken. Vol enthousiasme heeft hij de ene na de andere opleiding gevolgd en ligt hij erg graag met zijn boei en wat freedivevrienden in het Nederlandse buitenwater. Naast het freediven vindt Kees de spiegel die het water hem geeft fascinerend om van daar uit te kijken wat hij kan verbeteren. Hij vindt lesgeven geweldig en als hij niet zelf les geeft assisteert hij graag tijdens de opleidingen. Onze eigen mees Kees gaat ook graag met jou het buitenwater in. Informeer eens naar de mogelijkheden.