Freediving instructeur opleiding

Instructeurscursussen

Je kunt bij Enker op alle levels instructeur worden.

Je kunt een pool- of basic instructeur worden als je dat graag wilt. Hier bestaat zelfs een versnelde cursus voor. Als je al een SSI DiveCon of hoger bent, dan kun je al na je level 2 deze cursus verkort volgen. Dit geldt ook voor de Level 1 instructeur.

Vanaf level 2 instructeur hoor je qua ervaringsniveau een SSI Freedive Level 3 brevet te hebben. Wil je exact weten wat het beginnersniveau is dan kun je het beste naar ons mailen voor de laatste SSI opleidingsstandards.

Afhankelijk of je crossed als freedive instructeur of vers in het vak komt, kun je instromen als level 1, 2 of 3 instructeur.

Wat zijn de voorwaarden?

Bij de start van de cursus dien je de volgende zaken te kunnen geven:

  • Een kopie van een door een arts getekende medische verklaring die aangeeft dat je fit for freediving bent. Niet ouder dan een jaar.
  • Een EHBO/BHV of equivalent kopie niet ouder dan 2 jaar
  • Een O2 provider kopie certificaat niet ouder dan 2 jaar
  • Een kopie van een geldende professionele (free)duikverzekering
  • Een instructeurwaardige uitrusting
  • Lanyard
  • De gehele cursus is met stereovinnen. Een monovin is niet toegestaan.
  • Daarnaast heb je je gedegen voorbereid door de studyguide door te werken, de vragen te beantwoorden en heb je het freedive manual doorgenomen.
  • Daarnaast dien je aangesloten te zijn als instructeur bij een SSI (free) duikschool.

En natuurlijk ben je keurig uitgelood voor zowel zwembad als buitenwater…..

Je zult zien dat het best goed te doen is. Toch geef ik even voor de duidelijkheid aan dat meedoen aan de cursus niet automatisch betekent dat je instructeur wordt. Er wordt streng gekeken naar alle benodigde kennis en vaardigheden. Uiteindelijk behoor je als freedive instructeur natuurlijk tot het neusje van de zalm binnen de freedive wereld en zullen hopelijk vele mensen jullie voorbeeld volgen in de mooie wereld van het duiken zonder hulp van perslucht. Wij bij ENKER zijn trots op de door ons opgeleide instructeurs. Wij houden het niveau namelijk hoog, zodat jij ook echt trots bent als je klaar bent. Je hebt dan genoeg vertrouwen in je eigen capaciteiten als instructeur om van studenten om te toveren in ware freedivers! Die weten immers wat genieten in het water betekent…

Waar is de week plus 2 dagen voorbereiding?

De 2 dagen voor de week staan in het teken van de theorie en het geven van de theorielessen. Hoe groter de groep, hoe meer tijd we nodig hebben. Ook de kwaliteit van het lesgeven zal mee spelen in hoe snel of traag de cursus gaat. We verwachten hier een zekere flexibiliteit van je. Wij geven die ook. We gaan door tot we het idee hebben dat je voldoende hebt.

De cursus wordt over het algemeen gegeven in de Kreidesee in Hemmoor, Duitsland. Hier hebben we qua water de beste faciliteiten en diepte en goed zicht. Afhankelijk van de deelnemers kunnen we een appartement nemen in de kazerne..
Aankomst maandagochtend. De middag lekker freediven en een start maken met de theorie.
Dinsdag tot en met zondag is het afwisselend theorie en buitenwater. Het specifieke rooster zal volgen na inschrijving.

Zoals bij elke ENKER cursus staat plezier, maar ook hard werken hoog in het vaandel! Het zal een hele interactieve cursus zijn. Je zult zelf ook veel lesgeef momenten hebben natuurlijk.

Kosten

Tot slot het kostenplaatje. De kosten van de hele week zijn Euro 995,- per persoon exclusief 9% BTW. Dit is exclusief je digitale instructeurs kit met Cue-card en dossier, de verblijfskosten bij de Kreidesee, reiskosten en de toegang tot het meer (ong. 10 euro per dag pp.). Het minimum aantal deelnemers is 3. Indien ik meer dan 3 kandidaten heb voor de volledige cursus kan ik met de prijs omlaag gaan tot Euro 950,-. Voor de basic instructeurs geldt dat ik ze voor het leerrendement ze het liefst de gehele cursus er bij heb en minimaal 4 dagen. Het zwembaddeel is voor jullie al afgerond. De kosten zijn voor jullie Euro 595,- ex 9% BTW.

Aangezien je een professionele opleidingscursus doet, kun je een groot deel van je gemaakte kosten (voor zowel cursus als materiaal) terugkrijgen via de belastingdienst. Bedenk dat je je investering er met 1 volle cursus die je geeft er al uit hebt!

Ik hoor je graag en als je nog vragen hebt pak dan gerust de telefoon.

Inschrijven of meer weten?
naar alle opleidingen
Freediving instructeur level 1 bij Enker
Freediving instructeur level 3 bij Enker