Klaar workshop

Ben je al een freediver en merk je dat klaren op iets diepere diepte niet zo makkelijk is? Dan is de klaar workshop echt iets voor jou! Aangezien de klaar workshop gericht is op het klaren op diepere diepte adviseren we deze workshop aan freedivers die zeker dieper dan 25 meter willen duiken. Voor SSI level 3 en AIDA 4* zouden we de cursus bijna verplicht moeten stellen, zo waardevol als die is voor de ervaren freediver. Het enige gevaar met de klaar workshop is dat je, als je de technieken goed beheerst, makkelijk veel dieper gaat dan je ooit bent geweest. Klaren is dan nooit meer de reden om om te hoeven draaien. Deze cursus hebben wij gemodelleerd naar de kennis en kunde van de wereldwijd vermaarde specialist in diep duiken, Andrea Zuccari. Andrea en Nanja hebben een bijzondere band met elkaar, aangezien hij haar coach was voor de diepe duiken op weg naar het bereiken van het wereldrecord Variabel Gewicht. Het team dat zij samen en met coach Judith van de Griendt vormde bleek een gouden team te zijn. Om op een veilige manier dieper te kunnen duiken vinden wij met elkaar van het grootste belang en goed klaren is HET middel om dit te bereiken!

Wat kun je allemaal verwachten in de Klaar workshop?

2 avonden op het droge waarbij we met een hoop plezier doorlopend oefeningen doen om je bewust te maken van de verschillende spieren in je mond, keel en kaken. Dit leidt tot een leerlijn die je met voldoende oefening kan toepassen in het water. Het is in totaal 5 uur aan praktische oefeningen.

Wanneer?

2 avonden met zo nu en dan wat uitloop. De data en tijden vind je in de nieuwsbrief.

Instapniveau?

GEEN, we adviseren het vooral voor iets diepere freedivers of mensen die veel moeite hebben met klaren en hierbij leren om elke spier die je nodig hebt goed bewust te worden. Op ons YouTube kanaal vindt je de video ‘This fucking Glottis’. Het is belangrijk dat je deze onder de knie hebt voor de klaar workshop.

Benodigdheden?

Je hebt voor de workshop een Otovent nodig. Deze dien je voorafgaand aan de klaar workshop via internet te bestellen.

Waar?

Bij onze samenwerkingspartner duikcentrum The Wave, Marconistraat 9B, Hillegom tenzij anders vermeld.

Kosten?

Euro 110,-. Dit is geen SSI Specialty.

Minimaal aantal deelnemers?

Minimaal 5 deelnemers, maximaal 10.

Inschrijven?

Inschrijven door een mail te sturen naar info@enker.nl en het cursusgeld over te maken naar IBAN:NL34INGB0005141669 ovv je naam en klaar workshop. Je inschrijving is definitief als het geld is ontvangen.

Meebrengen?

  • Otovent
  • Pen en notitieboekje
  • Camera/ telefoon om oefeningen die voor worden gedaan op te nemen
  • Een dosis nieuwsgierigheid en enthousiasme voor de sport!
Inschrijven of meer weten?
naar alle opleidingen
Klaar workshop diep duiken - oren klaren workshop
Oren klaren workshop - klaar workshop