No Fins (pool) specialty

No Fins wordt door velen gezien als de meest pure vorm van freediven doordat je enkel je eigen lichaam gebruikt om door het water heen te gaan. Een mooi voorbeeld hiervan is William TRubridge zijn filmpje waarbij hij door The Arch in de Blue Hole in Egypte zwemt.

Je kunt al als Pool Freediver meedoen met deze No Fins specialty. Dit betreft dan de theorie en het zwembaddeel. Aangezien de dieptevariant een stuk moeilijker is en je daar al aardig wat goede technieken voor in huis dient te hebben is hiervoor een level 2 brevet vereist. Wil jij ook compleet 1 zijn met het water en nog minder meenemen aan spullen dan je al deed? Schrijf je dan zeker in voor deze gave specialty. Naast wereldrecordhouder Nanja van den Broek is ook instructeur Karin Prins als Nederlands recordhoudster van de partij om je te voorzien van feedback op topniveau!

Instapniveau?

Pool freediver voor de pool specialty en level 2 freediver als je ook mee wilt doen het Constant No Fins deel (CNF= de diepte in)

Benodigdheden?

  • zwemkleding,
  • enthousiasme,
  • zwembadvinnen,
  • masker/ fluid goggles (of zwembril met neusklem voor zwembaddeel),
  • freedivevinnen (ivm buddy’s) en loodgordel en neklood met genoeg lood om je uit te trimmen in het zwembad

Waar?

Bij onze samenwerkingspartner duikcentrum The Wave, Marconistraat 9B, Hillegom en het zwembad in Nieuw Vennep, De Estafette op de Helsinkilaan 1,  voor respectievelijk de theorie en het zwembaddeel. Voor CNF is er een halve dag Dive4life op het programma.

Wanneer?

De data vind je in de nieuwsbrief. De pooldagen start bij Duikcentrum The Wave, Marconistraat 9B, Hillegom om 12.00 uur. Daarna naar het zwembad De Etafette. We sluiten om ongeveer 18.00 uur de lesdagen af. Voor CNF gaan we naar Dive4life zie data nieuwsbrief. Hier starten we om 10.00 uur waar je nog. 4 uur les hebt, daarna heb je nog tijd om zelf te spelen. We bestellen vroegstartkaarten (ong 28 euro) op doordeweekse dagen.

Kosten?

Pool Freediver Euro 130,-.  Dive4life dag plus Euro 100,- voor CNF plus de entree kostprijs van Dive4life.

Dit is exclusief SSI No Fins (pool) specialty brevet, het digitale materiaal is nog niet klaar. Hier krijg je automatisch toegang toe als je het brevet afneemt en het beschikbaar is. De kosten zijn Euro 29,- voor digitaal brevet en toekomstig digitaal materiaal. Graag bij aanmelding opgeven of je wel of geen SSI brevetkaart wilt. Dit SSI brevet is ook geldig voor de erkeningslevels.

Minimaal aantal deelnemers?

6 voor pool (DNF)

minimaal 4 die doorgaan voor CNF

Inschrijven?

Inschrijven door een mail te sturen naar info@enker.nl. Na ontvangst van de factuur het cursusgeld overmaken naar IBAN:NL34INGB0005141669 ovv je naam en factuurnummer. Je inschrijving is definitief als het geld is ontvangen. Geef bij inschrijving duidelijk aan of je voor DNF gaat of ook voor CNF gaat en of je het SSI Brevet wilt. (CNF kan niet zonder DNF)

Inschrijven of meer weten?
naar alle opleidingen
No Fins Specialty freediving