Wat kun je doen na je opleiding? Deze vraag krijgen we vaak gesteld. Wat een ontzettende gave cursus was het! Je wil lekker door en toch beland je in de beslommeringen van alledag en verstoft je zwembroek of bikini. Hier een paar tips om je te helpen voorkomen dat dit gebeurt:

1. Maak contact met andere freedivers! De beste manier is om je na je opleiding aan te sluiten bij een vereniging of met een vast groepje freedivers af te spreken om te gaan trainen. Je stimuleert elkaar om te komen, je leert van en met elkaar en bovenal is het gezellig!
2. Doe aan cross-training. Als je het ook nog leuk vindt om een andere sport te doen, zoals yoga, hardlopen, trainen in de sportschool of je doet graag aan mindfulness, dan is het goed te weten hoe dat positief kan meewerken aan je freedive prestaties. Vraag het eens aan je instructeur. Deze kan je zeker tips geven.
3. Investeer! Uit onderzoek is gebleken dat mensen die investeren in hun sport of hobby een veel grotere kans hebben dat ze bij die sport of hobby blijven. Het zijn niet alleen financiële investeringen, zoals bijvoorbeeld in je eigen freedive specifieke materiaal, maar ook bijvoorbeeld door er voor te reizen of op een andere manier energie te steken in de sport. Het werkt!
4. Kom naar evenementen voor freedivers. Ga na je opleiding bijvoorbeeld eens naar een wedstrijd. Het gaat er daarbij niet om dat je bij de top 3 hoort van de wedstrijd, maar je maakt met elkaar avonturen mee. Dit helpt verbinden in de sport en met elkaar. Doe eens gek en schrijf je gewoon in! Juist ook als je net klaar bent met je opleiding. Je bent echt niet de enige of de eerste die dat doet.
5. Blijf in opleiding 🙂 Je verbetert jezelf, krijgt meer ervaring, meer tips, meer ideeën, meer kennis, meer buddies etc. De voordelen zijn niet te geloven. Ook als je denkt dat je al helemaal klaar bent dan kunnen we nog een op maat programma maken. Informeer eens naar de mogelijkheden. Na je opleiding kun je specialties volgen. Hieronder vind je een paar voorbeelden van specialties die al zeker door gaan en waar we nog best een plekje voor je vrij hebben.

Heel veel leesplezier toegewenst en mocht je nog tips of feedback hebben… We horen/lezen het graag. Tot aan de waterkant!

Hier vind je onze opleidingen: https://www.enker.nl/freedive-opleidingen/